Intussen op ‘t Fort

Vanuit het huisje gaat de kabel ±25 meter onder de grond door naar het atelier.

Het is even stil in het atelier, maar niet op het Mauritsfort. Niet dat ik niet aan het werk ben, ik ben met een opdracht bezig, maar er moet ook hard in de tuin gewerkt worden om de hele moestuin weer op orde te krijgen voor het komend teeltseizoen en er wordt gewerkt aan het herstel van de electriek in het atelier.  Daarvoor moet een nieuwe kabel getrokken worden van het huisje naar het atelier en de hele elektrische installatie, in huis, moet vervangen worden. Dat is een vrij ingrijpende klus die ik niet alleen kan doen omdat ik geen verstand van electriek heb. Daarvoor heb ik de hulp van meneer Kramer ingeroepen, onze dorps- elektricien.

En hier, bij het atelier, komt de kabel de grond weer uit.

De nieuwe kabel ligt er al en aanstaande Dinsdag komt de grote tovenaar om de kabel aan te sluiten en alle verouderde delen van de elektrische installatie te vervangen.

Als dat gebeurd is kan ik eindelijk weer met fatsoenlijk licht werken in het atelier. Dan begin ik ook gelijk aan een aantal grote klussen in olieverf op doek om alle gemaakte afspraken van dit jaar te kunnen realiseren.

Pootuitjes en wortelen

Maar tot die tijd heb ik mijn handen ook nog vol aan de moestuin. Dit jaar wil ik weer een volledige moestuin hebben met alle groenten die ik wil eten.

Behalve spitten en bemesten moet er ook gezaaid, gepoot en geplant worden. De hele tuin moet weer ‘teelt-klaar’ gemaakt worden en dat kost ook de nodige tijd en energie.

Aardappelen (Frieslanders) poten

In de kas staan al de eerste tomatenplanten. Cherry tomaatjes en grote tomaten. De rest, komkommer, augurk, pepers, paprika en alle overige tomaten volgen spoedig. Die staan nu nog in de vele zaaibakjes te groeien tot ze in de volle grond van de kas geplant kunnen worden. En dat is al over een paar weken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *