Zeven dagen zwart-wit

Op facebook werd ik gisteren gevraagd of ik zeven dagen lang zwart-wit foto’s wil plaatsen over zaken die me dagelijks bezig houden. Geen mensen, geen selfies en geen uitleg. Ik nam die uitdaging aan van Gera Zoet. En nu moet ik elke dag iemand vragen dit ook te gaan doen, maar daar heb ik een hekel aan.

Wat me bezig houdt hoef ik waarschijnlijk niemand uit te leggen. Dit is een foto die ik maakte in het atelier. En als ik alles zo zwart-wit zie, komen bij mij herinneringen terug aan een atelier uit ver vervlogen tijden. Tijden dat je wel tien keer nadacht eer je op het knopje van je fototoestel drukte. Tijden waarin je slechts 12 opnames kon maken met één 120 rolfilm. Tijden waarin je nog moest scherpstellen en met zoveel zaken rekening moest houden dat je de tijd nam om te kijken door het zoekertje. Naar die tijd verlang ik terug. Alles was veel overzichtelijker en alleen de Club van Rome sprak van overbevolking. Het leek toen nog zo ver weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *