Tweede dag zwart-wit

Op de tweede dag dat ik een zwart-wit foto heb geplaatst over mijn dagelijks leven op facebook heb ik ervoor gekozen om een foto te maken van de Rayburn met het nieuwe schouwtje erboven. Het heeft niets met schilderen te maken maar alles met mijn dagelijkse bedoeningen in Hoek. Dat schouwtje heb ik gemaakt in de houtwerkplaats die ik heb ondergebracht in mijn atelier. Telkens maak ik wel iets om mijn leefomgeving verder te verfraaien naar de situatie waarin ik wil leven. In dit geval was de landelijke keuken aan de beurt.

Links op de vensterbank zie je nog net een pak roggemeel staan van onze Hoekse molen, de Windlust, waar ik koek en pepernoten van bak in de Rayburn. De waterketel zorgt voor gratis warm water en ook voor wat luchtvochtigheid die nodig is als de Rayburn mijn huis droog stookt.

Het schouwtje moet nog geschilderd worden. Net als de nieuwe meterkast er naast. Dat ga ik pas doen als ik genoeg te schilderen heb. Zo pak ik een aantal zaken ineens aan en de tijd lijkt daar nu voor te zijn aangebroken. Maar omdat ik het nog steeds erg druk heb met het schilderen van het middelste paneel voor het Mathilde drieluik stel ik die klus uit tot het moment dat ik met dat Mathilde-schilderij klaar ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *