Dag 3 zwart-wit

Toverschoentjes 30 x 24 cm.

De derde dag van een fotografie-actie op facebook. Elke dag maak ik een zwart-wit foto van iets wat me bezig houdt in het dagelijks leven. Een hele week lang. Op de derde dag viel mijn oog op de ‘toverschoentjes’ van Jennifer die nog steeds in mijn atelier staan. Het schilderijtje dat ik hiervan maakte is al verkocht. Het onderwerp blijft me boeien en ik loop er al een tijdje over te denken om hier nog eens iets over te gaan schilderen.

Ook Tamara Sille, de eigenaresse van Galerie Sille, waar het schilderijtje verkocht is, gaf al aan dat het het onderwerp in de smaak valt bij het publiek. Dat geeft me een extra reden om weer eens aan de slag te gaan met dit vrolijke onderwerp. Vandaag ga ik een nieuw plan ontwikkelen om hierover te gaan schilderen. Idee├źn genoeg. Maar ik ben ook nog druk doende met het middelste schilderij voor het Mathilde drieluik. Dat moet eind van deze maand klaar zijn. Het wordt gelukkig geen race tegen de klok, maar ik zal hier toch de komende dagen elke dag mee bezig moeten zijn.

Het werk vordert al heel redelijk. Het eind is in zicht. De komende dagen werk ik vooral aan het voltooien van de vele details en het maken van studies voor de twee andere delen van het drieluik.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *