Bijzonder leuke vondst van Ineke

Speurend naar sporen uit het verleden deed Ineke een leuke vondst. Twee roddelbladen met artikelen over Mathilde en haar roemruchte verleden. De mythe rondom haar persoon kreeg hierdoor meer volume. Met name de roddelpers kreeg er geen genoeg van en met koppen als ‘Mathildes zucht om een sprookjesfee te zijn werd haar fataal’ en ‘Boemelprinses is nog steeds niet vergeten’ haalde ze ook na haar dood de pers. Nu moet je deze artikelen altijd met een korreltje zout nemen, maar tussen de regels door lees je wel iets over haar opvallend levenswijze en vormt zich automatisch de mythe rondom een heel bijzonder mens die, vandaag de dag, nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Deze oude bladen gaan heel zorgvuldig in het archief. De muze mag zich, zoals ze zelf al voorspelde, verheugen op een nimmer aflatende interesse en zal, als het aan ons ligt, nooit vergeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *