Het Mathilde drieluik

De art-print van het middelste deel van het drieluik

Wat zou ik jullie graag laten zien waar ik mee bezig ben. Het wordt echt schitterend en ik zie het werk nu de laatste fase van schilderen naderen. Drie forse schilderijen over het leven van Mathilde de Doelder (Willink) die samen het drieluik gaan vormen. Het is bijna klaar. Het middelste schilderij heb ik al laten zien, maar de twee ‘zijpanelen’ niet omdat er nog een verrassing over moet blijven tijdens de onthulling op 7 Juli aanstaande op de viering van de 80 -ste verjaardag van Mathilde, hier in Terneuzen.

Al mijn tijd gaat hier nu in zitten. Tussendoor werk ik nog wel een beetje aan vrij werk, maar de organisatie van de Mathildedag neemt ook erg veel tijd en energie in beslag. Dat hindert me enorm met de voortgang van deze monsterklus. Het organiseren van zo’n evenement kost veel meer tijd dan me lief is, maar als ik dit niet had opgepakt was er waarschijnlijk niemand geweest die het gedaan had. Daarom zie je de laatste tijd niet zo veel berichten uit het atelier komen over mijn werk en waar ik me allemaal mee bezig hou.

Een fragment van dit middelste ‘paneel’ wordt nu ook gebruikt om de Mathildedag aan te kondigen, wat nu steeds vaker gaat gebeuren omdat de grote dag nadert. En ook het affiche ter aankondiging, met de prachtige foto van Max Koot, zie je steeds vaker in het land verschijnen.

Het is dus heel frustrerend dat ik niets kan laten zien van het drieluik. Komende maand ga ik me bezig houden in de houtwerkplaats om het altaarstuk te gaan bouwen waar het drieluik in gevat gaat worden. Hopelijk vind ik nog de tijd om twee schilderijen met het ‘Mathilde thema’ af te krijgen, in die periode, die ik wel kan laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *