Omlijsting van het drieluik

Inmiddels ben ik begonnen aan het frezen van hout voor de lijsten van het Mathilde drieluik. Het schilderwerk aan het drieluik zelf is nu bijna klaar en nu is het tijd om alvast een begin te maken aan de bouw van het altaarstuk.

Eerst maak ik alle drie de lijsten in de traditionele vorm die ik de laatste tijd vaker om mijn werk maak, met onderin mijn signatuur (zie foto hier links). Dat komt op alle drie de lijsten te staan.

Dit is wel een veel grotere en forsere lijst, maar de vormgeving blijft hetzelfde en dat is dan dus heel herkenbaar voor mijn werk. Deze lijsten zijn samen extreem zwaar voor een schilderstuk en daarom komt het drieluik ook op een, nog te maken, standaard te staan om het te kunnen tonen. De standaard gaat dan dienen als basis voor de bouw van het altaarstuk. Dat wordt een monumentaal geval met verrassingen.

Al met al is het een hele monsterklus waar ik me nu al maanden mee bezig hou. Tussendoor komt nog de organisatie van de Mathildedag, het werken aan mijn huisje en de moestuin en tal van andere, voor mij, belangrijke zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *