Klaprozen schilderen.

Het is net een echt, maar dat is hij niet. Ik ben nu bezig met het schilderen van grote klaprozen op het laatste schilderij van het Mathilde drieluik. Het beste kan ik die bloeen schilderen naar de waarneming, maar een klaproos is momenteel nog niet voor handen en als ik er een kan plukken valt die vrijwel meteen uit elkaar.

Maar Brenda heeft de oplossing. Zij verkoopt ook heel mooie kunstbloemen die ik kan gebruiken om naar de waarneming te schilderen. Het is Zondag en al behoorlijk warm als ik naar Art Gallery Pot rij om de roos bij Brenda op te halen en natuurlijk even een bakkie te doen.

Op de terugweg rij ik langs het mooie huis in Magrette, waar ik destijds het landschap ‘Mosterdveld bij Magrette’ van schilderde. Ik kan het niet laten om er voor te stoppen en even een foto van te maken. Dit huis en deze plek is gewoon altijd mooi.

Mosterdveld bij Magrette 100 x 160 cm. VERKOCHT

Thuis is het nog steeds Zondag en zonovergoten warm zomerweer. In de tuin staat de parasol op en schenk ik mezelf een heerlijk koel glas perensap in van peren van mijn eigen boom. Dit heet ‘Leven als God in Zeeland’, en dat doe ik vandaag met veel plezier.

Hoewel ik nog heel erg veel te doen heb, ga ik vooral van deze mooie dag genieten op mijn terras in mijn tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *