Het Mathilde drieluik (3)

Het werk aan het Mathilde drieluik nadert zijn voltooiing. Ik ben met de laatste details bezig en het is nu nog slechts een kwestie van dagen eer ik de laatste penseelstreek zet. Ik maak er ook nog een kort filmpje over waarvan dit een still is.

Van de bouw van het altaarstuk zie ik af. Na rijpoverleg bleek dat geen goed plan omdat het werk anders veel te hoog wordt (4.5 meter) waardoor het feitelijk nergens te plaatsen is. Daarvoor in de plaats komt een zware standaard, als een oude atelierezel, waardoor het werk wel te plaatsen is in de meeste ruimtes.

Dit gaat me wel aan het hart, want dat was mijn primaire opzet. Een altaarstuk voor Mathilde. Maar het werk op zich is al indrukwekkend genoeg. In het filmpje ga ik wat dieper in op de vervaardiging van het drieluik waar ik enorm veel tijd in heb moeten steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *