Drukke dag in het Zeeuwse

Vandaag, Maandag 14 Mei, stonden we weer vet in de krant. Afgelopen Zaterdag hielden we een modellen casting voor de Mathildedag. Daar kwamen heel wat modellen, kapsters en visagistes op af, maar ook een aantal vrijwilligers die ons mee gaan helpen met de organisatie en de dag zelf.

Op facebook hadden we hiertoe een oproep gedaan en dat bleek zeer succesvol. Deze oproep werd enorm bekeken. Ook de pers kwam hierop af en het werd een gezellige, drukke dag met heel veel gesprekken en fantastisch goede ideeën voor de organisatie en de dag zelf.

Druppelsgewijs stroomden de modellen, kapsters, visagistes en vrijwilligers binnen. Tot de galerie vol stond.

Bennie Janssens aan het werk met zijn camera en een model.

Galerie Kunstcafé Lokaal 54 stond vol. Bennie Janssens fotografeerde de modellen voor Marianne Akkermans, die nu de hele show organiseert in het Schelde Theater.

Maar voordat ik in de stad was om de casting-dag mee te maken stond ik op de stelling van onze molen in Hoek. Want het was ook molendag en dan ben ik uiteraard te vinden in het dorp en op de molen. Het was voor mij dus een extra drukke dag vol belevenissen in twee verschillende werelden.

Zoals gebruikelijk gaan we in ons boerengoed als er iets bijzonders te vieren valt in het dorp. In dit geval dus de molendag. We hadden de molen, vlak van tevoren, nog wat opgepoetst en nog wat kleine reparaties gedaan om tijdens de molendag goed te kunnen malen.

Maar er stond bijna geen wind op die dag. En na de lunch moest ik al weer weg om op tijd in Terneuzen te zijn voor de modellendag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *