Mathilde Blanc Sec (2)

Na maanden te hebben gewerkt aan het Mathilde drieluik, heb ik eindelijk weer eens tijd voor mijn reguliere expositiewerk. Ik blijf nog wel even in de Mathilde-sfeer met het schilderij ‘Mathilde Blanc Sec. Dat werk stond al in de steigers maar ik wilde daar nog de oude koffer grammofoon bij schilderen.

Terwijl de lijsten voor het drieluik worden behandeld, en moeten drogen, kan ik werken aan dit schilderij. Het drieluik is nog niet klaar. Het schilderwerk is nu voor 98% gedaan. Straks, als ook de lijsten klaar zijn, ga ik dat werk in z’n totaliteit bekijken en verder naar elkaar toe schilderen. Dat zijn echt de laatste handelingen aan een klus die veel meer tijd heeft gekost dan me lief is.

Intussen loopt ook de organisatie van de Mathildedag door. Ook dat vreet enorm veel tijd, zorgen en ergernis. Maar ook plezier. Met elkaar hebben we wel schik en een leuke tijd. Er moet nog heel veel gebeuren, maar we werken nu met een wat groter team van mensen die van wanten weten, zoals Marianne Akkermans die nu de hele show in het Schelde Theater voor haar rekening heeft genomen. Na een flinke dip, met organisatorische en bestuurlijke problemen, gaat de organisatie met sprongen vooruit.

Maar intussen kan ik dus even tijd vinden voor iets wat echt mijn ding is. Schilderen. Ik schilder de oude koffer grammofoon die ik onlangs wist te veroveren op een heel aardige man uit den Haag. Op dat ding kan ik platen draaien en dat doe ik dan ook met groot plezier. Ik heb er zelfs een filmpje van gemaakt voor straks. Daarin kun je zien hoe ik de grammofoon, en de rest, aan het schilderen ben. Deels naar de waarneming en deels van foto’s.

Het zijn heel lange dagen die ik nu maak. Tot half één in de ochtend ben ik nog bezig met het versturen van dringende mails voor de organisatie van de Mathildedag. Wat zou ik blij zijn als dat achter de rug is. Maar ik verwacht dat ik het ook wel zal missen, want onder die druk, van heel veel tegelijk willen doen, functioneer ik nu eenmaal het best. Het schilderij wat ik nu aan het maken ben gaat waarschijnlijk naar Galerie Sille in Oudewater. Daar ben ik ook al even niet meer geweest en ook dat mis ik enorm. Ook wil ik nog schildrijen gaan maken van creaties van Marianne Akkermans voor de Mathildedag. Daar ga ik deze week nog foto’s voor maken en zo zal de druk voorlopig erg hoog blijven. Twee schilderijen wil ik daar van gaan maken. Als alles meezit krijg je daar wat van te zien tijdens de Mathildedag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *