De opbouw van de Mathildedag tentoonstelling

Het Mathilde drieluik staat al in het oude postkantoor van Terneuzen. Deze week komen diverse kunstenaars hun werk brengen en vandaag was het de beurt aan Jeroen Quirijns, Simone Grootveld en Sylvie Overheul.

Anne Mannaerts en ik zijn de curatoren en zorgen ervoor dat alles keurig op de juiste plek komt te hangen. Dat is een enorme klus waar we nu hele dagen mee bezig zijn.

Op de foto hierboven zie je Jeroen Quirijns met zijn installatie ‘Next generation’. Wie zal nu door Mathilde ge├»nspireerd worden? De 5 eieren symboliseren de nieuwe generatie die op het punt staat om Mathilde te ontdekken. Ooit zei Mathilde dat ze nooit vergeten zou worden. Met deze tentoonstelling komt die voorspelling wel aardig uit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *