Mathilde in de hemel

En terwijl de twee exposities in Terneuzen lopen zit ik al weer een volgend schilderij over Mathilde te maken. Als ik hier even stevig aan door kan werken komt het daar ook nog te hangen. De inspiratie voor dit werk kwam van Adrian Stahlecker.

Hij maakte het schilderij, ‘Marlene, Mathilde, Meester’. Mathilde houdt in dat werk een appel in haar hand wat me deed denken aan het Adam en Eva verhaal. Vervolgens dacht ik aan de hemel. Hoe zou Mathilde zich daar gedragen en wie zou ze daar, ongetwijfeld, tegenkomen? Wat nu als er in de hemel een appelboom groeit met slechts één appel? Zou ze die plukken?

Zo ontstond het idee voor dit schilderij. Ik geef het voorrang op alles wat ik nu moet doen om het toch nog op tijd in de expositie te krijgen. Het lijkt te gaan lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *