‘Sleutels van de kerk’ klaar om uit te vliegen

De sleutels bieden toegang tot deze prachtige kerk van Elst. En plek ook met heel veel historie.

Het is echt een heel gaaf werkje geworden, al zeg ik het zelf. Het schilderijtje ‘Sleutels van de kerk’ is nu gevernist en ingelijst en is klaar om het atelier te verlaten en uit te vliegen naar een van de galeries waar ik bij ben aangesloten. Het zijn de sleutels van de kerkbeheerder van de kerk van Elst die ik even geleden op een tafeltje zag liggen toen we koffie gingen drinken tijdens het inrichten van de expositie van Ineke.

Sleutels hebben op mij altijd al een magische indruk weten te maken omdat je hiermee deuren kunt openen naar iets wat achter de deur verborgen zit.

Gewone, moderne, sleutels maken op mij eigenlijk geen enkele indruk. Maar zo’n hele grote sleutel wel. Het ding wordt nog dagelijks gebruikt en de moderne sleutels hingen daar aan, dus schilderde ik ze mee. Maar ze boeien me totaal niet. De oude sleutel is mijn favoriet.

Sleutels schilderen is iets wat ik al heel lang doe. Zo af en toe zie ik zo’n indrukwekkende bos met van die prachtige oude sleutels en dan wil ik het schilderen. Op de foto hierboven zie je me aan het werk aan ‘Toegang tot het kerkje’. Dat is zo’n tweede liefde van me. Oude kerken en kerkjes. In dit geval betreft het het kerkje van Persingen, bij Nijmegen, waar Ineke en ik hebben geëxposeerd met onze ‘Muze tentoonstelling’ in 2016.

Toegang tot het kerkje. 80 x 120 cm. €4500,-

Dat werk hangt nu bij Pot Art Gallery in Axel. Het mooie van dit werk is dat het eigenlijk drie schilderijen in één zijn. Een stilleven met sleutels, architectuur en landschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *