‘Zilveren schoentjes’ kunnen uitvliegen

Het is een erg mooi schilderijtje geworden, al zeg ik het zelf. Avonden lang heb ik van dit mooie kleine werkje kunnen genieten, maar nu is het droog en heb ik het kunnen vernissen en inlijsten om het uit het atelier uit te kunnen laten vliegen naar een nieuwe bestemming.

Het thema ‘schoentjes’ is zo’n onderwerp wat me al mijn hele schilder carrière boeit. Ik heb er al heel wat schilderijen over gemaakt, en verkocht, en het is iets waar ik ook met groot plezier aan werk. De laatste tijd hou ik me weer graag bezig met kleinere schilderijtjes en van dit soort onderwerpen. Dat zal waarschijnlijk te maken hebben met de periode dat ik groot aan het werk was voor het Mathilde drieluik.

Maar dit fraaie werkje hangt voorlopig nog even bij mij aan de muur totdat ik er een nieuwe bestemming voor heb gevonden. Tot die tijd kan ik er lekker zelf van genieten.

In het atelier zie ik dat ik nu al drie werken op dit thema heb en dat ik voorlopig nog niet ben uitgewerkt met dit thema.

‘Red & blue for a collorised clue’, ‘Zilveren schoentjes’ en ‘Laarsjes van Astrid’ op een rijtje.

Nog even en ik heb genoeg thema schilderijtjes voor een expositie. Dat is misschien ook wel een leuk idee. Ik zal wel zien hoe dit gaat lopen, maar voorlopig heb ik genoeg inspiratie en materiaal om nog even op dit thema door te blijven schilderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *