Omgeving inspiratie

Het is geheel niet moeilijk om inspiratie uit mijn woon,- en werkomgeving te halen. Ik ben nu bezig met en aantal kleine, stevig geschilderde werken, uit mijn directe omgeving. Het schilderij ‘Op de Windlust is af, gevernist en ingelijst en kan straks naar Galerie Lokaal 54 in Terneuzen war ook de rest van mijn Zeeuwse werk hangt.

Direct hierna ben ik al weer begonnen aan een nieuwe. ‘Poes op pad’. Dat is een schilderij van mijn uitzicht aan de voorkant van het huis met het pad richting de polder waar op zekere dag de poes van de buren op zat te kijken. Dat is een stevige boerderijkat die zo af en toe eens langs komt om wat te soezen in de zon of om wat door mijn tuin te scharrelen. Hij is heel ondernemend en gaat af en toe op bezoek bij de schapen aan de overkant. Daar zag ik hem zitten. Midden op de weg. Ik maakte er een foto van om dat ooit nog eens te gaan schilderen en dat ben ik dan nu aan het doen.

En zo ligt hij dan regelmatig al zijn avonturen te overpeinzen in mijn tuin. Lekker in het zonnetje en niet van plan om ook maar één millimeter op te schuiven als ik in mijn schuur moet zijn.

Het schilderij ‘Op de Windlust’ is nu dus klaar om uit te vliegen naar een nieuwe eigenaar. Ik voeg dit werk toe aan de ‘Zeeuwse collectie’ die ik heb ondergebracht bij Galerie en kunstcafé Lokaal 54 in Terneuzen.

Het is een geeft onze Hoekse molenaar, Jelle de Groote, en mij weer op de molen toen we het besluit hadden genomen om voortaan in streekdracht te verschijnen als er iets bijzonders te vieren viel in het dorp. Op dat moment was het molendag. Een mooi moment om hiermee te beginnen en dat doen we nog steeds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *