Schilderen vanaf het Belfort van Sluis

De toren ven het Belfort van Sluis. Foto: Bennie Janssens

Vanaf het Belfort van Sluis heb ik vandaag staan schilderen over de kerktoren van Sint Anna ter Muiden. Dat schilderachtige Zeeuws Vlaamse plaatsje kun je van daaruit goed zien en het is natuurlijk fantastisch dat je dat kan schilderen vanaf zo’n monumentale plek.

Machtig mooi was dat. Er werden televisieopnames van gemaakt door RTV Scheldemond. De film waar dit uiteindelijk in komt te zitten wordt gemaakt voor alle Zeeuws Vlaamse musea. Vandaar dat ik hier stond te werken in mijn Axelse dracht. Iets wat ik natuurlijk normaal gesproken nooit doe.

Helaas is de bovenstaande foto wazig doordat er een vetvlek op de lens zat, maar het geeft en beetje een indruk van hoe ik daar stond te kwasten. Als je buiten werkt moet je snel zijn en dan krijg je al vlot van dit soort actiefoto’s.

Een lijstje had ik er al voor gemaakt. Thuis duw ik voorzichtig het natte doekje in de lijst en kan ik met grote tevredenheid op deze bijzondere schilderdag terugkijken. En ook dit schilderijtje is straks te zien (en te koop) bij Galerie en Kunstcafé Lokaal 54 in Terneuzen waar al mijn Zeeuws werk hangt. Zodra het daar hangt meld ik dat wel op deze site. Nu moet het eerst even drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *