Vroege ochtend in het atelier

En dan is het even spannend als de lijst uit de lijmklemmen komt. Heb ik goed gemeten? Zijn de hoeken strak sluitend? en hoe staat het? Dat laatste is wel de belangrijkste vraag waarmee ik vanmorgen om zeven uur het atelier betrad. Voor dit werk heb ik gekozen voor een iets smallere lijst dan gebruikelijk. Hoe pakt dat uit? Echt zoals ik het heb bedacht of….

En als het complete werk op de ezel staat en ik even de tijd neem om goed kritisch alles in ogenschouw te nemen met een eerste kop koffie en een krentenbol ben ik heel erg tevreden. Het had niet beter gekund. Nu volgt de afwerking, waar ik deze dag mee zal gaan vullen, en intussen denk ik al na over het volgende schilderij(tje) dat ik wil gaan maken. Ik heb de keuze uit drie onderwerpen die me allemaal enorm boeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *