Overwinterings perikelen

Overwinteren doe je met de kachel. Hiermee kun je de schoorsteen laten roken en dan kan iedereen zien dat het goed met je gaat. Zo simpel is het dus.

In het atelier wordt ook overwinterd. Ik ben druk met het maken van lijsten voor het nieuwe werk en een ouwetje en ik ga twee nieuwe werken inpakken voor transport naar het museum, waar straks, op 18 Januari; de tentoonstelling ‘Overwinteren’ begint waar dan ook een deel van mijn schildrijenserie ‘de Zeeuwse collectie’ te zien zal zijn, alsmede uiteraard het titelschilderij ‘Overwinteren’ met mijn huisje in de sneeuw.

Dat geeft een aardige bende in het atelier, maar daar is het ook echt een werkplaats voor. Straks, als alles veilig op z’n plek in het museum staat, ga ik het hele atelier kuisen om een nieuwe start te maken met nieuw werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *