Een kwestie van plannen

In het atelier werk in nu stevig door aan het schilderij over de drieling van Terhole. Dat werk moet nu als eerste af omdat het 27 Februari getoond moet kunnen worden in een keynote presentatie die ik geef in het museum tijdens het ‘VertelcafĂ©‘. 6 Maart moet het klaar zijn om op te hangen in de galerie van Anne Mannaerts waar op Zaterdag 9 Mei de opening zal plaatsvinden voor het nieuwe expositiejaar. Maar ik heb meer te doen, hier in Hoek.

Ik heb al prei voorgezaaid voor in de moestuin. Vijf grote potten vol en die prei begint al aardig te ontkiemen. Dat betekent dat het moestuin seizoen er weer aan komt en omdat ik er vorig jaar vrijwel geen tijd voor had i.v.m. de organisatie van de Mathildedag had ik afgelopen jaar maar een zeer onvolledige moestuin. Dit haar wil ik er weer met volle teugen van kunnen genieten.

En omdat het zulk prachtig weer is kan ik er nu al lekker aan gaan werken. Eerst komt de planning. Wat ga ik zaaien, hoeveel, en waar komt het te staan? Ik maak dan altijd een schetsje van mijn teeltschema. Dat zijn de momenten waar ik al enorm van kan genieten.

Op de foto misschien niet goed te zien, maar de schep, de hark en de riek staan al klaar om mijn tuin om te gaan spitten. Achter de kas ligt nog een forse stapel hout die nog verwerkt dient te worden en ook de kas heeft al een nieuw plantbed. Alles begint weer op gang te komen en vandaag zal ik dus meer tijd in mijn hof doorbrengen dan in het atelier.

Bij de oude appelboom (Isilareina’s) ligt al een bergje hakhout. Die moet eigenlijk in het houtkot opgeslagen liggen, maar ik heb nog geen houtkot. Die moet ik ook nog gaan maken. De plannen hiervoor liggen al klaar.

Al met al een onoverzichtelijke bende als je geen planning hebt. Maar die heb ik gelukkig wel. Schilderen en tuinieren zal de komende tijd mijn belangrijkste bezigheid zijn. Maar ik moet straks ook nog een schilderij af gaan leveren wat ik in opdracht gemaakt heb. En ik moet verder werken aan mijn keynote presentatie voor het museum. Daarnaast moet ik lessen in elkaar gaan draaien die ik vanaf Mei ga geven over schilderkunst op alle basisscholen in Zeeuws Vlaanderen (cultuur educatie). Plannen, plannen en nog eens plannen, maar het komt allemaal goed.

2 thoughts on “Een kwestie van plannen

  1. Onder de indruk ben ik van alle activiteiten van jou Roeland. Dat je in mei les gaat geven! Geweldig. Jaren geleden heb ik het ook gedaan, kinderen zijn altijd leuk.
    Trots mag je op jezelf zijn, ik ben het ook op jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *