‘De drieling’ voltooid

Het was even hard doorwerken. Ondanks het mooie weer. Op de foto heeft het schilderij veel ingeschoten plekken doordat ik de tijd niet nam om alles goed te laten drogen om laag over laag te schilderen. Maar de kleurintentie is enorm.

Het was een race tegen de klok, maar het is op de dag nauwkeurig gelukt om alles op tijd af te krijgen voor mijn presentatie, morgen, in mijn keynote lezing voor het ‘vertelcafĂ© in het museum van Axel. Vervolgens kan ik niet rustig aan gaan doen, want er moet ook nog een lijst omheen gemaakt worden voor de presentatie van het schilderij zelf tijdens de opening van het nieuwe expositieseizoen bij Galerie Lokaal 54.

En dat gebeurt dan allemaal op het moment dat er ook in de tuin gewerkt moet worden om de moestuin weer in orde te maken. Het zeizoen begint niet vroeger dan normaal, maar met dit prachtige weer ben ik ook al aan het zaaien in de volle grond. Winterpeen (Flakkeese).

Er wordt al weer druk gespit en gezaaid, maar alles moet plaats vinden tussen de bedrijven van het schilderen door. Een mooie afwisseling die ik nodig heb om af en toe even iets anders te kunnen doen dan alleen schilderen.

In huis staan de potten met prei al te groeien. In het atelier staan er nog twee. Alles loopt zo lekker door elkaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *