De zwarte kat bij de Zwarte Kat

Vanmorgen in alle vroegte, het was rond zes uur in de ochtend, heb ik dit werk staan vernissen. Het wilde maar niet drogen en het had gisteren eigenlijk al in de galerie moeten hangen, maar ik nam het risico niet. Het schilderij heeft als titel ‘De zwarte kat’. Naar de gelijknamige galerie van Rinneke van Looveren in de Axelse Noordstraat. De complete titel is ‘De zwarte kat, haar komst was voorspeld’.

Vernissen deed ik vandaag op mijn sloffen. Het werk was net ver genoeg gedroogd om er gelijk mee te beginnen. Het is een retouche vernislaag waar de verf nog doorheen kan ademen om verder te drogen.

Galerie ‘De Zwarte Kat‘, is de galerie van Rinneke van Looveren die ik al lang ken. Deze galerie zit dus aan de Noordstraat van Axels. De belangrijkste winkelstraat van Axel en met deze galerie heb ik nu drie plekken waar je mijn werk kunt zien (en kopen) in het Land van Axel. Op een steenworp afstand ligt het design imperium van Pot, met Art Gallery Pot, en op fietsafstand ligt de galerie van Anne Mannaerts (Lokaal 54) in Terneuzen (zie voor meer info de pagina ‘Waar te koop‘).

Bij De Zwarte Kat kun je vanaf nu één schilderij van mij zien en één werk (het bronzen beeld naast mijn schilderij) van Anne Mannaerts. Maar er is natuurlijk nog veel meer te zien. Prachtige beeldjes van Mia America, bijvoorbeeld. Wie in Axel Museum het Land van Axel bezoekt, wat zeer de moeite waard is als je meer wil weten over de bijzondere geschiedenis van deze streek, kan zo oversteken naar de Noordstraat om bij De Zwarte Kat binnen te lopen. Even verderop zit Art Gallery Pot en als je dan binnendoor, over Zaamslag, naar Terneuzen gaat zie je niet alleen prachtig Zeeuws landschap en de schepen op de Schelde, maar kom je ook uit bij Lokaal 54 en als je dan even lekker wil eten ga je 50 meter verderop langs bij ‘t Zusje (wel van tevoren reserveren 0900 ZUSJE (0900-98753)). Daar kun je dan het Mathildedrieluik zien in de Mathilde salon. Dan heb je wel een dagje ‘Kley kijken’ gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *