Sinterklaas boek

rosita-en-de-brief-voor-sinterklaas_omslag_voorzijde

Renske Janssen schreef dit Sinterklaasboek en ik maakte er de tekeningen bij. Wie het wil bestellen kan terecht bij de uitgever, maar ook bij de boekhandel of diverse internet boekhandels. Er bestaan drie versies van het boek. Als gewoon leesboek/prentenboek, maar er bestaat ook een versie van het boek voor kinderen met dyslexie en ouderen met afnemend zichtvermogen. Zij kunnen toch uit het boek voorlezen zonder leesbril.

Scan 1Scan

 

 

 

 

 

 

Rosita-en-de-brief-voor-Sinterklaas-poster

Niet onbelangrijk is wel het feit dat het boek ook leesbaar is voor kinderen met dyslexie. De schrijfster van het boek, Renske Janssen, Had daar zelf ooit mee te kampen en besloot daarom, met de uitgever, tot het uitgeven van een versie van het boek dat speciaal voor kinderen met dyslexie uitgegeven werd. Maar ook een boek met grote letters voor ouders, en ouderen, die er makkelijk uit voor willen lezen zonder gelijk een leesbril op te hoeven zetten. Kortom een echt Sinterklaasboek waarbij rekening is gehouden met alle aspecten van zowel lezen als voorlezen, als dyslexie.

En leuk om te zien dat ook het Sint & Pieten gilde het boek aanbeveelt. Wie het boek via het S&P gilde besteld steunt hen eveneens in hun strijd voor het behoud van het Sinterklaasfeest in traditionele vorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *