Portret in opdracht

DSC_0001Wie een portret geschilderd wil hebben kan me daarvoor benaderen via het contactformulier op deze site. Er is van alles mogelijk. Van een standaard portret tot een uitgebreid schilderij waar de gewenste personen in voorkomen. Een goed voorbeeld is het portretje dat ik laatst maakte van Ineke. Dat is een standaard portretje dat niet veel hoeft te kosten. Een dergelijk portret heb je al vanaf 750 Euro.

Om je een beetje en idee te geven over het maken van een standaard portretje kun je even het onderstaande filmpje bekijken. Hierin laat ik iets zien over hoe ik woon en werk in Hoek (Zeeuws Vlaanderen) en hoe ik het portretje van Ineke (mijn lief) zit te schilderen.

Maar je kunt er ook voor kiezen om iemand op doek te laten zetten waar een persoonlijk verhaal in verwerkt kan worden. Dat is natuurlijk aanzienlijk meer werk en moet dan ook meer kosten. Maar daar staat tegenover dat je dan ook echt iets aan de muur hebt hangen wat enorm veel toevoegt aan je leven en je interieur.

De wolkenoven - The cloudovenn

Je zou de geportretteerde kunnen plaatsen in een fantasiewereld die iets zegt over jezelf of over iets wat je samen beleefd hebt. Op het schilderij hierboven heb ik zo’n combinatie gemaakt van elementen die in één kader zijn samengevoegd. Dit werk maakte ik voor een expositie. Het is dus een vrij werkstuk, maar hier kan zomaar je geliefde in gezet worden in plaats van de dame die je nu ziet staan. Probeer je dat eens voor te stellen. Vrienden en familie zullen verbaasd staan als ze dit bij jou aan de muur zien hangen.

dsc_0008

Een klassiek portret in opdracht. Je hoeft er niet speciaal model voor te gaan zitten, want het kan ook gewoon van een foto geschilderd worden.

Twee of meer portretten in één kader is ook mogelijk.

Hoe groter het formaat hoe meer iets kost. Je kunt in overleg bepalen hoeveel je aan een dergelijk portret uit wil geven en samen komen we er dan wel uit. Alles is bespreekbaar. Twee of meerdere portretten in één kader behoort tot de mogelijkheden, maar het is niet goedkoper dan twee of meerdere losse portretten.

Voor ideeën en suggesties kun je reageren op deze site via het contactformulier. Ook al heb je geen vast omlijnd plan. Ik kan je helpen met het ontwikkelen van een goed idee voor een portret in opdracht. Samen komen we daar altijd uit.