Agenda

Op vijf plaatsen in het land is mijn werk continue te zien (en te koop) omdat ik daar permanent exposeer. Die locaties zijn:

  • Galerie Sille te Oudewater
  • Via Mioni te Breda
  • Pot Interieurs te Axel
  • Jan d’Art te Breda
  • Galerie & KunstcafĂ© Lokaal 54 te Terneuzen

Op de pagina ‘Waar te koop‘ treft u nadere informatie over deze galeries en over het daar tentoongestelde werk en de prijzen daarvan.

 

  • 19 Januari 2019. tentoonstelling ‘Overwinteren’ in Museum het Warenhuis te Axel. In deze tentoonstelling wordt een deel van de serie ‘de Zeeuwse collectie’ getoond. De tentoonstelling loopt tot medio April. De opening voor deze tentoonstelling zal plaats vinden op 18 Januari om 17.00 u. (voor genodigden).

De Zeeuwse collectie is een verzameling van Zeeuws Vlaamse schilderijen van de Hoekse kunstenaar Roeland van der Kley. Zijn passie voor het Zeeuws Vlaamse, en in het bijzonder zijn directe omgeving in het Land van Axel, komt hierin volledig tot uitdrukking. Wonend en werkend in deze streek leeft de kunstenaar in het buitengebied van Hoek in zijn kleine landhuisje met moestuin, boomgaard en atelier in het Zeeuwse verleden. Stokend en kokend op hout en kolen, zelfvoorzienend en wars van alles wat modern is maakt hij zijn schilderijen in het atelier, achter in zijn boomgaard. De Zeeuwse collectie is daar een direct gevolg van. Hierin zit zijn passie voor deze streek en haar eigenaardigheden. Het zijn niet zozeer de iconen van de streek, maar meer de spelonken van het Land van Axel.

  • 27 Februari van 19.30 u. tot 21.00 u. VertelcafĂ© in Museum ‘Het Land van Axel’ te Axel geef ik een presentatie over mijn werk en vertel ik meer over de schilderpraktijk. Hierin laat ik zien hoe het schilderij ‘De drieling van Terhole’ tot stand kwam. Ter afsluiting zal Jeanet D’Hondt het verhaal van de drieling voordragen in dialect (Axels).

  • 9 Maart 2019 Galerie Lokaal 54 Terneuzen

Tijdens deze opening zal het schilderij ‘De drieling van Terhole’ voor het eerst aan het publiek gepresenteerd worden. Tevens zal het verhaal over de drieling voorgedragen worden in dialect door Sankie Koster.