Workshop traditionele schilder techniek

Wanneer je wil weten hoe je met traditionele schilder technieken een schilderij maakt kun je je inschrijven voor een workshop traditionele schilder techniek. In die workshop, die een hele dag duurt, leg ik je uit hoe je die technieken toe kunt passen en hoe je zelf daarmee aan de slag kunt gaan.

We gaan die dag een eitje schilderen. Een vrij eenvoudig onderwerp dat voor iedereen te behappen valt, ook al heb je nog noot een penseel aangeraakt. In dit schijnbaar eenvoudige onderwerp zitten wel alle beginselen van het werken met traditionele technieken in olieverf op doek of paneel.

In het bovenstaande filmpje leg ik uit wat we die dag gaan doen en hoe het (ongeveer) werkt. In dit filmpje is geen tijd om alles goed uit te leggen. Dat doe ik tijdens de workshop. Hieronder tref je een filmpje aan wat ik ooit maakte van een wat complexer onderwerp.

Het schilderijtje dat ik in dit filmpje laat zien kan gezien (en gekocht) worden bij Via Mioni in Breda. Daar kun je op je gemak eens goed kijken om te zien hoe het geschilderd is en naast dit werk hangen daar nog meer werken van mij om eens te bekijken en te vergelijken. Maar voor de workshop is het filmpje vooral interessant om te laten zien wat je met traditionele schilder technieken kunt doen en bereiken.

De workshop is geheel verzorgd. Je hoeft niets mee te nemen en ook voor de lunch, en koffie en thee tussendoor, wordt gezorgd. Ik adviseer je wel om kleding an te trekken waar een vlekje op mag komen. Niet dat we met verf gaan gooien, maar voor het geval dat je onverhoopt olieverf aan je kleding krijgt. Dat laat zich niet makkelijk verwijderen.

Het zal een gezellige, ongedwongen, maar toch zeer leerzame dag worden waarin ik je de geheimen van het schilderen in die traditionele technieken uit zal leggen. Inschrijven voor deze workshop kun je doen via het contactformulier van deze site. Je krijgt dan alle gegevens digitaal toegestuurd. De kosten voor deze workshop zijn €95,- p.p.

Je leert die dag te werken met traditionele basis technieken en alle begrippen van het schilderen naar de waarneming en zoals dat er in de klassieke schilderkunst aan toe gaat.