De Bontehondstraat

dsc_0026

De Bontehondstraat in Hulst. Het is de achterzijde van het prachtige monumentale pand, het Refugium van de Abdij van Duinen, aan de Steenstraat.

Zeeuws Vlaanderen is een prachtig stukje Nederland dat ik bewust, heel bewust, uitkoos om er te gaan wonen en werken. Het is er ruim, het is officieel een krimpgebied, er is heel veel historie bewaard gebleven en alles is er, qua winkelbestand, uitgaan, musea, cultuur en kunsten aanwezig. Toch weten niet veel Nederlanders van het bestaan van dit geweldige paradijs voor kunstenmakers, zoals ik. Zelfs de Efteling en, nota bene, de ANWB hebben kaarten van Nederland uitgebracht waar Zeeuws Vlaanderen niet op staat. Een knap staaltje knulligheid wat meteen aangeeft hoe onderontwikkeld Nederland eigenlijk is.

4d5becd0e4b8759dc0bbf8eb47ba150da9c75947184e8ba49e467cc15d820410

Kaart van de Efeteling, waarbij men vergat Zeeuws Vlaanderen in te tekenen. Nota bene met een attractie van de Vliegende Hollander, die als thuishaven Terneuzen had. Over intelligentie gesproken…

ctiaznqxeaar1z9

En de kaart van de ANWB. Een vergissing is menselijk, maar hiermee sta je toch echt verschrikkelijk voor schut als landelijke organisatie die waakt over ons wegennet.

Maar goed. Ergens ben ik er nog blij om ook, dat mensen niet weten waar Zeeuws Vlaanderen ligt. Dat houdt het leven hier van uitstekende kwaliteit, ten aanzien van de rest van het land waar concentraties van 7000 mensen op een vierkante kilometer geen uitzondering zijn. Hier in Zeeuws Vlaanderen hebben we dat dus niet. Hier is ruimte, rust en regelmaat en daar gedij ik geweldig goed in.

En als men niet weet waar Zeeuws Vlaanderen ligt, weet men beslist niet waar de Bontehondstraat ligt. Ik weet het wel en ik weet ook dat dit een van de meest tot de verbeelding sprekende stukjes straat behoort van Hulst. Een plek om te schilderen en te koesteren, want hier kan de fantasie op hol slaan.

En daar ben ik nu over aan het schilderen. De fantasie kwam vanzelf toen ik foto’s stond te maken van die mooie oude muur. Terwijl ik daar mee bezig was kwam er een echte Hulstse schone voorbij flaneren met een ondeugend glimlachje en zo ontstond meteen het idee om die combinatie te gaan maken.

Hulst is zo’n stad waar decorum aanwezig is. Overal waar je kijkt kun je genieten en foto’s maken. Alles is oud en mooi. Combineer dat eens met zo’n schone en je hebt een verhaal. Het schilderij krijgt de titel, ‘Het gerucht uit de Bontehondstraat’. En om iedereen uit te leggen waar de Bontehondstraat ligt heb ik hieronder even een kaartje van Hulst gemaakt. De pijl wijst de exacte plek aan waar de muur zich bevindt.

0001qe

dsc_0027Dit is een van de heel vele plekjes in Hulst die beslist schilderachtig zijn. En aangezien ik door mijn omgeving geïnspireerd raak zullen er nog heel wat schilderijen gemaakt gaan worden van dit prachtige stadje. En als je zelf ooit in Hulst komt, kun je het met eigen ogen bewonderen.

Tip. Neem dan wel je camera mee, want die ga je beslist missen als je die vergeet. En voor de liefhebbers. Zondag 13 November a.s. komt Sinterklaas hier aan om 14.00 u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *