Hoeks bier

Hier in het dorp hebben we eigenlijk alles wat het leven nodig heeft. We hebben een dorpssuper, een kapper, een elektrieker, een installateur, een bakker, een fietsenmaker, een mooi groot cafĂ©, een woning inrichter, een bank, twee zelfs, en nog heel veel meer. Maar sinds kort ook ons eigen bier. Hoeks bier. Maar op het etiket staat de zee en die is hier wel niet erg ver vandaan maar je moet er toch nog een wreed eind voor fietsen om hem te kunnen zien. Tenzij je de Schelde ‘zee’ noemt, wat sommige hier ook echt doen.

Dat etiket beviel niet echt. Er moest iets typisch Hoeks op komen te staan en zo kwam het dat ik een dorpsgenoot trof die me daarop aansprak. “Kun jij niet iets moois schilderen voor ons etiket? Iets wat echt van ons is?”

En dan ga ik aan de slag. Dat is niet zo moeilijk, want ik wilde dit toch al eens gaan schilderen om het werk(je) bij de rest van mijn ‘Zeeuwse collectie’ te voegen. Een echt Hoeks dorpsgezicht. Met de kerk, de molen en onze dorpssuper. En met de bus van Dierks, onze installateur. En wat volk bij de super…

Het wordt een mooi klein schilderijtje dat straks dus ook als etiket gaat dienen voor ons eigen bier. Maar we maken er gelijk ook een ansichtkaart van en ik hang het op bij de rest van mijn Zeeuwse werk in de galerie van Anne (Lokaal 54 in Terneuzen). Zo helpen we elkaar hier een beetje en heb ik weer een mooi klein schilderijtje erbij. Ik zie dan ook dat nu alle ezels weer in gebruik zijn en dat de ouderwetse drukte weer is teruggekeerd. En intussen weet heel het dorp dat de ‘kunstschilder’ het etiket aan het maken is voor ons eigen bier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *