Leven van het (Hoekse) Land

Vandaag ben ik vooral bezig met het afwerken van het schilderij ‘Isi in the sky with diamonds’. De landelijke sfeer op het schilderij is iets wat me enorm boeit. Het is niet het platteland van Hoek en omgeving maar dat van de uiterwaarden van Huissen, waar Isilareina woont en werkt. We inspireren elkaar wel tot dit soort prestaties. Ineke (Isilareina) maakt nu een schilderij waar ik op voorkom. “Meester van de gekouste benen’ heet het. Ze is er nog aan bezig, dus een betere foto volgt later nog wel. De inspiratie voor dit schilderij kwam van een foto van mij op de Hoekse molen. Omdat het een feestdag was ging ik er in mijn boerengoed naar toe.

In de Windlust wordt het Hoekse graan gemalen tot Hoeks meel, waar Hoekse koeken en broden van gebakken worden. We zijn een beetje zelfvoorzienend hier in het Zeeuwse en dat is precies waar ik zo van hou.

Mijn overburen komen me regelmatig verwennen met heerlijke eieren van hun kippen. Ik ben daar de laatste tijd wat zuinig mee geweest. Daarom heb ik er lekker veel die nu elke dag wel op het menu komen te staan.

Hierboven zie je een foto van een paar van de eierproducenten bij mij tegenover. Ze lopen in de zelfde wei als die van de schapen en vormen zo mijn landelijke uitzicht.

De schapen hebben hier een fantastisch leven. Ze worden akelig verwend en hebben hun eigen schapenpaleis, een wei vol gras en bomen en echt een zee aan ruimte. De oude schapen zijn nu geschoren. De jonge schapen behouden dit jaar nog hun vacht. Zo kun je nog redelijk makkelijk zien wie de ouders en de kinderen zijn.

En ik het de landelijke keuken met een echte Rayburn en nu dus ook een pan vol landelijke zaligheden. Dit landleven is altijd mijn grootste wens geweest. Nu ik er middenin zit geniet ik er elke dag van, hoewel het door gewenning ook wel weer ‘gewoon’ wordt. Mijn eigen agrarische bezigheden beperken zich tot mijn eigen moestuin waar nu alles lekker aan het groeien is. Op de foto zie je mijn perceel met kolen. Rechts een rijtje bloemkool met daarnaast twee rijtjes witte kool. Elders zie je nog net een rijtje jonge broccoli. Daarnaast staan de spruiten (die niet op de foto staan). Verder heb ik natuurlijk alles wat in een echte boeren moestuin thuis hoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *