Woeste hoogte voltooid

Het schilderijtje dat ik maakte over Kate Bush heeft de titel ‘Woeste hoogte’. Het is de Nederlandse versie van Wuthering Heights, het lied waarmee ze wereldwijd in 1978 doorbrak op 16 jarige leeftijd. Volgens mij is een dergelijke prestatie nooit meer geleverd en om die reden zou ik de titel eerder ‘het gemis aan woest hoogte’ willen noemen.

Het is een mooi klein schilderijtje geworden van 80 x 40 cm. Lekker stevig geschilderd waardoor de spontaniteit behouden blijft en toch ook hier en daar dieper uitgewerkt. Ik neem het mee naar Kunst Wageningen op 14 en 15 September a.s.

2 thoughts on “Woeste hoogte voltooid

  1. Prachtig geschilderd. Ik las dat je zei dat Kate 16 jaar was toen ze doorbrak met Wuthering Heights maar Kate is geboren op 30 juli 1958 dus ze was destijds in 1978 19 jaar. Ze brak dus wel heel jong door en moest nog 20 jaar worden. Fijne avond. Groet Raymond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *