Poes op pad

Het is een erg leuk schilderijtje geworden, al zeg ik het zelf. ‘Poes op pad‘ heet het en het gaat over de poes van de buren die nogal avontuurlijk is ingesteld en overal naar toe kuiert.

Op het schilderij, dat al niet al te groot is (50 x 40 cm.), is de poes slechts 1.5 cm. groot. Het zijn slechts een paar vlekjes, maar je kunt toch zien dat het hem is. Nu zie ik hem regelmatig voorbij komen kuieren en is het voor mij een bekende buurtbewoner, waardoor ik hem natuurlijk meteen herken, maar toch leuk dat je met een paar kleine toetsjes zo’n beest neer kan zetten.

En terwijl ik de laatste penseelstreken zet ben ik al bezig met het maken van de lijst. Het werk moet nu drogen om te kunnen vernissen, waarna het beter gefotografeerd kan worden. Zo ook het schilderijtje dat ik maakte van de kerktoren van Sint Anna ter Muiden.

Beide werkjes staan nu te drogen in mijn woonkamer zodat ik er zelf nog een tijdje naar kan kijken. Daarna worden beide schilderijtjes toegevoegd aan de Zeeuwse collectie bij Galerie Lokaal 54.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *