Passen en meten voor de boekdrukkerij

Met de komst van de complete drukkerij van Arjaan gaat er straks in het atelier wel het nodige veranderen. Er moet ruimte gecreƫerd worden om alles te kunnen herbergen en daar ben ik gisterenavond druk mee bezig geweest. Met een rolmaat en pen en papier heb ik een redelijk goed overzicht in elkaar kunnen knutselen.

Het gaat er straks zo uitzien, als op de tekening hierboven. Met de Eickhoff proefpers van Arjaan kan ik al de nodige opdrachten, die hier klaar liggen, af gaan werken. Voor de Albion pers en de Victoria pers zit ik nog steeds te wachten op cruciale onderdelen. Dat blijkt echt veel moeilijker te zijn dan ik had verwacht. Die zoektocht kan ik straks in alle rust voortzetten. Toch zullen beide persen moeten gaan draaien. Voor de Albion pers zit ik nog te wachten op een tympaan en een frisket. Als dat er is kan ik daar het Wiese-boek op gaan drukken. Beide onderdelen zijn al in de maak. Voor de Victoria Merkur pers zit ik nog steeds te wachten op een pedaal. Het pedaal wat me in het vooruitzicht was gesteld lijkt meer en dooie mus te zijn, vrees ik. Daar ga ik ook niet meer op zitten wachten. In het ergste geval moet er een pedaal gemaakt worden. Want op die pers wordt straks het poezenboekje gedrukt. 500 exemplaren. Dat zou eventueel ook kunnen met de pers van Arjaan, maar de Victoria werkt nu eenmaal veel sneller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *