Start van het boekdruk avontuur

Na een lange aanloop is het nu zover dat ik ook echt een boek(je) ga drukken. Een mooi klein verhaal dat ik heb gemaakt naar aanleiding van het schilderij ‘De Diva van de Achterweg’ heb gemaakt. Daarvoor maak ik nog een aantal schilderijen en tekeningen die in het boekje komen te staan en alles wat ik hiervoor maak wordt straks gepresenteerd tijdens een tentoonstelling bij Galerie Lokaal 54, van Anne Mannaerts, in Terneuzen. Vandaag zette ik de eerste echte stap met het zetten van de tekst in loden letters. Eerst wordt nu de tekst gemaakt en daarna de tekeningen. Die worden vervolgens omgezet in clich├ęs voor het hoogdruk proces. Het gaat nu echt beginnen. Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling.

Vandaag heb ik ook nog verder gewerkt aan het paneel van het orgeltje van Theo en heb ik nog wat kunnen metselen aan de serre. Dat laatste is vooral belangrijk om de serre dicht te krijgen, zodat Snoopy hier kan komen wonen. Snoopy moet de eerste zes weken binnen blijven en dan heb ik die extra deur van de serre hard nodig.

2 thoughts on “Start van het boekdruk avontuur

    • Ja, dat klopt. Ik heb genoeg letters (Exelsior 10/9 pnt) voor een eerste katern en mogelijk ook nog een tweede. Dan moet alles weer gedistribueerd worden voor het volgende katern.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *