Boekdruk-zaken en schilderen

Het eerste boekje, wat ik wil gaan drukken, is een test om te kijken wat ik allemaal tegenkom tijdens het drukproces en wat ik tekort kom in dat proces. Al doende komt dan van alles aan het licht. Ik druk nu een klein boekje om dat onder de knie te krijgen. Later ga ik die kennis gebruiken voor wat grotere uitgaven, zoals het poezenboekje, met het verhaal over Milou, en het Wiese-boek. Dat laatste moet echt een meesterwerkje gaan worden. Lopende het drukproces zie ik wat ik nog moet gaan verzamelen en wat ik nog moet gaan maken. Een droogrek, onder andere.

Verder hou ik me ook vandaag bezig met het orgelpaneel van Theo. Dat is nu bijna klaar. Er zit ook nog ene leuk verhaal in. Zo hoorde ik van Theo dat de brandweerauto onder het gemeentehuis geparkeerd stond. Daar is dus die grote rood-wit gestreepte deur voor aangebracht.

2 thoughts on “Boekdruk-zaken en schilderen

  1. Goedenavond,

    Lijntekeningen kan men uitprinten op een laserprinter daarna spuit je er densitopray op en alles wat zwart is gaat na snelle droging nog zwarter worden. Men kan hiermee offsetplaten maken, dus het licht niet door. Een film is scherper maar is niet altijd nodig.
    Vroeger kochten we dit bij Delbo in Maldegem, daar kan je altijd eens informeren, die verkopen allerlei drukmateriaal

    Met vriendelijke groeten,

    Sixtine Detollenaere

  2. Dank je, Sixtine. Delbo is me bekend. Een half uurtje rijden vanuit Hoek. Ik ga daar eens naar informeren. De grote vraag is nu welke printer daar het meest geschikt voor is. Mogelijk weten ze dat ook bij Delbo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *