Een druilerige schilderdag

Het is bepaald geen weer om blij van te worden. De regen valt met bakken uit de lucht, alles is zeiknat en dat is dus uitstekend weer om lekker verder te gaan werken aan het schilderij met de clown. Ik wil er iets in stoppen wat refereert aan de grote boze buitenwereld. De wereld van de multinationals en andere bedreigingen voor onze aardbol. Echter wil ik niet in pamflettisme vervallen. Toch heb ik die negativiteit nodig om dit schilderij de juiste duiding te geven. Het is het vertrekpunt voor de clown die op zoek gaat naar kinderlijk geluk. Gewoon iets waar hij blij van wordt. Ontmoetingen, gekke streken, onzin en pret. Hij zoekt een uitweg. En die gaat hij vinden in vervolg schilderijen. Ik schilder vandaag een graafmachine in de achtergrond. Een monsterlijk groot ding wat de aarde opvreet voor bruinkool. Daar moet weer een Duits dorp voor wijken. Voor geld mag alles kapot gemaakt worden en om aan die wereld te ontkomen knijpt de clown er tussenuit. Het eerste schilderij van een hele serie die allicht spoedig een stuk vrolijker wordt.

2 thoughts on “Een druilerige schilderdag

    • Ja, Karel. Maar die komen diep uit de grond. Die bruinkool winning gaat ten koste van zo’n enorme schade voor het landschap en de aarde dat ik het een ideaal onderwerp vond voor een hoogst onaangename aanblik die ik nodig heb om de ‘boze buitenwereld’ te laten zien in dit schilderij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *