De boekhouding en de Hertog van Parma

Het is al weer even geleden dat ik in dit prachtige museum ben geweest van IJzendijke. Vandaag werd het gesprek voortgezet over het schilderen van het portret van de Alexander Farnese, Hertog van Parma. Om een goed beeld van hem neer te kunnen zetten worden er twee schilderijen gemaakt. Een echt portret, alla dat van Wiese, en een schilderij waar hij helemaal op staat.

Alexander Farnese zoals hij in 1557 werd afgebeeld door schilder Anthonis Mor, en zoals hij in het museum staat opgesteld.

Hierboven een van zijn statie portretten. In het museum staat een figuur (levensgroot) met dat prachtige kostuum. Voor mij een ideaal voorbeeld om een vergelijkbaar portret van hem te maken waar ook iets in verwerkt zit van zijn band met IJzendijke.

Eigenlijk had ik vandaag naar Breda gemoeten, maar dat liep een beetje anders. Morgen is er weer een dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *