Doopvont

doopvont 2

Als ik inspiratie zoek voor een geschikte ‘magische’ achtergrond voor een schilderij dan vind ik die in, of op, de Grote Kerk van Breda. Dit keer besloot ik om de monumentale doopvont te gaan gebruiken voor een wel heel bijzondere setting.

doopvont 1Op de foto, rechts, zie je mijn eerste olieverf schetswerk. Het wordt allemaal nog wat donkerder en mysterieuzer en het zou zo een scène kunnen zijn uit een Lord of the Rings-film.

De doopvont is zo’n ding waar je niet aan voorbij kunt als je door de Grote Kerk loopt. Ik liep al langer rond met het plan om dit monumentale geval te gaan schilderen en nu ik daarmee bezig ben vraag ik me af waarom ik dat niet eerder gedaan heb. Op doek ontstaat meteen een bijzonder mooi magisch plaatje. Het gaat een erg mooi spel van lichtval worden. Dat kan ik nu al zien.

Ik zit dit werk thuis te maken in mijn ‘noodatelier’. Om er alvast aan te wennen dat ik straks hele dagen thuis zit te schilderen. Maar de zoektocht naar en nieuw atelier gaat gewoon door. Nieuwe ruimtes dienen zich al aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *