Venus of Wolford

DCIM102GOPRO

Venus-Willendorf

Venus van Willendorf

Nieuw werk staat al weer op de ezel. Ik ben nu nog aan het schetsen en de groene dame zal straks rood zijn. Het is een werk met verwijzing naar de Venus beeldjes die ooit door mensen gemaakt werden op het moment dat de Neolithische revolutie voor de deur stond. Met name naar de Venus van Willendorf (±25.000 jaar oud). Dat beeldje werd ooit gevonden in Willendorf (Oostenrijk) en staat nu in museum in Wenen. Het is een heel belangrijke vondst die in 1908 gedaan werd en die wat meer verteld over hoe onze verre voorouders leefden en dachten. Veel is er in al die jaren niet veranderd. Alleen de wulpse vormen van het vrouwbeeld dat zo beminnelijk aanbeden werd is aangepast aan de wensen van de tijd.

Wolford is een kledingmerk en de dame die die kleding draagt vertoont sterke overeenkomsten met een etalagepop en vormt daarmee het ideale vrouwbeeld van nu. Dat kledingmerk komt uit Wenen, waar dus ook dat beroemde beeldje tentoongesteld wordt in het museum. Op het schilderij heeft ze de oude Venus van haar voetstuk geschopt en haar plaats ingenomen.

Today I’m working on a new painting about some kind of shrine from te past, and a new shrine of present day. The Venus of Willendorf is disgraced by a new Venus statue. She’s wearing clothes of Wolford, a state of the art fashion manufacturer from Vienna. The same place where the Venus of Willendorf is exhibited in the museum.

DCIM102GOPRO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *