Het behouden huis (3)

DSC_0009

Vandaag voltooid. ‘Het behouden huis’ (50 x 120 cm.). Op de voorgrond zie je Ineke met een stapeltje stookhout voor het fornuis. Om iets te gaan bakken of om te gaan koken. Iets uit eigen tuin. Toen ik dit werk begon te schilderen waren de plantjes nog klein. Nu zijn ze al een stuk verder doorgegroeid en kan er al hier en daar wat geoogst worden. Zoals spitskool, wat ik laatst liet zien in het filmpje. Bloemkool staat morgen op het menu en de broccoli zal spoedig volgen.

DSC_0001

Het leven is hier van uitstekende kwaliteit. Ook ‘s-avonds als alles heel stil is. Dan vliegen de vleermuizen rond het huis en scharrelt het egeltje door de tuin. Maar die zie ik ook overdag. Hij is al aardig aan me gewend.

Het behouden huis is meer dan alleen een stenen icoon. De hele cultuur er omheen is eveneens behouden en weer tot leven gewekt. Dat alles zit in dit schilderij. Het huisje, de tuin en het atelier, achter in de tuin, vormen een geheel.

DCIM102GOPRO

Leven van het (Zeeuwse) land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *