Expositie te Hulst

DCIM102GOPRO

Eindeloos werken op detaillering van een hand.

Volop aan het werk voor mijn expositie, straks samen met Jeroen Quirijns in Hulst, Tijdens de Vestingdagen zijn we daar aanwezig met veel werk in het kunstencentrum KrAAn, aan de Abdaalseweg 19. De poster hangt al hier en daar in het zicht en in het atelier worden nu de laatste puntjes op de I gezet. Kijk voor meer informatie over de expositie te Hulst op de ‘Agenda‘.

13672596_938405992972469_1483003808_n

Expo-lijst

Onder andere het maken van (expo)lijsten. Die dienen er voor om het werk goed te kunnen tonen tijdens de expositie. Het zijn lijsten die ik zelf snel in elkaar kan steken om in ieder geval iets om een werk heen te hebben. Zonder lijst is het echt geen gezicht. Ik maak ze zelf, maar het echte werk komt later van lijstenmakerij Jan d’art, uit Breda. Hij gaat straks, speciaal voor een andere tentoonstelling van het Zeeuwse werk heel bijzonder mooie lijsten maken waar ik later nog wel meer over zal vertellen. Niet te vergelijken met zo’n MDF kader wat ik nu aan het fabriceren ben.

Maar voorlopig volstaat dit. Het is puur bedoeld om te kunnen tonen en deze lijst is gemaakt voor het stilleven met de pot augurken. Meer kleinere werken zullen volgen. Ze krijgen allen een rechtoe-rechtaan lijst die ik straks allemaal zwart ga lakken.

Het bijzondere aan deze tentoonstelling is wel het feit dat ik weer begonnen ben om zelf te gaan exposeren en de presentatie van mijn Zeeuwse werk dat ik hier voor het eerst ga tonen. Mijn liefde voor het Zeeuwse land, de cultuur en de geschiedenis zit hierin verwerkt.

Jeroen gaat zijn Punchinello collectie laten zien. Deze, tot ieders verbeelding sprekende, figuur uit de Comedia del Arte neemt je mee naar de krochten van onze cultuur en voert je mee door een artistiek en cultureel walhalla. Nog niet eerder heeft Jeroen de gehele collectie bij elkaar getoond aan het publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *