Barcode

In het atelier werk ik nog steeds aan het schilderij ‘Barcode’. De titel verwijst naar de zwart-witte streepjesbenen (streepjescode) op de voorgrond en barre verhalen die alleen ‘s-avonds laat aan de bar verteld worden. Waar het exact over gaat weet geen mens. Ook ik niet. Ik heb wel wat idee├źn, maar dat is nu juist de kracht van dit werk. Het laat zich niet verklaren.

Het schilderij is een hoop werk. Alles wordt laag over laag geschilderd. Met droogtijden meegerekend kost dat veel tijd. Met alle voorbereidingen, zoals het uitdenken van de compositie, de fotografie en dat laag over laag schilderen gaat dit werk al snel een maand tijd in beslag nemen. Maar aan elk begin komt en keer een eind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *