Modeltekenen bij Atelier 10

 

Vandaag hielden we een model-teken-ochtend bij Tine van der Zee in haar Kunst Café in Zwingelspaan. Met 16 deelnemers gingen we om beurten even model zitten in 5 minuten teken-sessies.

In zo’n geval moet je vrij snel werken en dat is ook exact de bedoeling van deze ochtend. In een paar lijnen een karakter neerzetten.

Modeltekenen is voor iedereen belangrijk. De startende schilder/tekenaar kan er ervaring mee opdoen en er snel veel van leren, voor de gevorderden is het vooral belangrijk dat je weer eens echt naar de waarneming aan het werk bent met schetsboek en Conté.

Tine was dus gastvrouw en zij zorgde ook voor de catering. Heerlijke broccolisoep met grote Turkse broden en tal van zalige salades, koffie thee, koek en muffins. Hierdoor wordt het modeltekenen bij Tine ook meer een feestje. In één ochtend wordt er snel, veel, getekend, gekletst en genoten.

Hoofdzaak is natuurlijk het tekenwerk, maar wat heel sterk bijdraagt aan de goede sfeer waarin je kunt werken is de locatie. De inrichting van Tine’s kunstcafé en de sublieme catering doen de rest.

Aan het eind van de ochtend selecteren we allemaal ons beste schetswerk van deze ochtend en leggen die even naast elkaar, zodat iedereen kan zien wat we er van gebakken hebben. Je ziet dan vele verschillende modellen in conté. Helaas waren voor de bovenstaande groepsfoto al een paar mensen weg. Maar iedereen had een goed gevoel bij deze dag en we hebben ons voorgenomen om dit vaker et gaan organiseren op deze unieke plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *