Intussen in Terneuzen

Gisteren liepen we langs alle plekken die morgen belangrijk zijn. Ineke ziet het drieluik voor het eerst helemaal compleet in het echt. Dat was best een  mooi moment. We zitten in de aanloop van de Mathildedag die vandaag gevierd wordt.

Het drieluik hangt nu op een heel bijzondere plek in het oude postkantoor van Terneuzen waar nu ‘t Zusje is neergestreken en waar we vandaag om 16.00 u. een bijzondere opening gaan verrichten tijdens de tweede viering van de Mathildedag. Isilareina maakte voor dit schilderij de kleine pop ‘Tilly’.

Inmiddels verkocht, maar toch nog te zien bij Galerie Lokaal 54. ‘De diva van de Achterweg’.

Thuis in het atelier kijken we naar mijn jongste creatie ‘Isi in the sky with diamonds’. Met de echte Isi op de voorgrond. Het bijzondere van dit schilderij is dat ik geheel in een vlotte toets heb neergezet en alleen Isilareina heb uitgewerkt. Die combinatie maakt het werk spontaan met behoud van de opvallende scherpte die ik er in wil hebben. Het oogt fotografisch maar de proza van de penseelstreek blijft behouden.

In Galerie Lokaal 54 hangt alles inmiddels op zijn plek. Anne heeft zich de laatste dagen helemaal kleurenblind gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Bij elkaar een heel divers en kleurrijke expositie met als thema ‘De diva’. En behalve diva’s op doek en driedimensionaal gaan we ze ook in het echt zien vandaag. Eén in het bijzonder. De Diva van Terneuzen. Zij komt rond 15.00 u. naar de galerie om haar diva-portret te onthullen.

Iedereen is vandaag van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *