Ontmoeting met Sinterklaas

Voor het altaarstuk voor Sinterklaas moet ik nog een hele reeks foto’s maken om alle schilderijen die ik in dat altaarstuk wil tonen te kunnen maken. Om te beginnen heb ik goede foto’s nodig van de Sint. Via, via, wist ik hem telefonisch te bereiken en kon ik gisteren met hem afspreken in de uitgestrekte polders van IJzendijke.

Afgelopen zomer ben ik al begonnen met de bouw van het eerste deel van het altaarstuk en komend jaar zal ik gaan werken aan het hele geheel. De belangrijkste foto’s voor dit werk moeten nu, in de Sinterklaas periode, gemaakt worden. Het was daarom een unieke kans om de Sint in het echt te ontmoeten en om alle nodige foto’s te maken van hem op zijn paard.

Het was ook wel wat sprookjesachtig. Heel Zeeuws Vlaanderen was in een dichte mist gehuld. Ik stond op het afgesproken moment klaar met mijn camera en het was heel erg stil om me heen. Plots hoorde ik in de verte hoefgetrappel, maar ik zag niets door de mist. Dan plots verscheen hij. In vol galop. Dat moment was heel bijzonder en bracht me meteen weer terug bij een sprookjeswereld die ik zo koester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *