Verder sleutelen

Vorige week stonden we ons nog te vergapen aan het werk van de Vlaamse meesters in het Groeningemuseum te Brugge. Gisteren mochten de leerlingen zelf weer verder aan hun eigen meesterwerk in de Zilvermeeuw te Breskens.

Heel geconcentreerd ging dat voort met het schilderen van de sleutel die ze zelf hadden uitgekozen om te portretteren.

Wat we in het museum gezien hadden, en wat de gids ons allemaal verteld had over de dieper liggende lagen en emoties in een schilderij, had voldoende indruk gemaakt om zelf heel gemotiveerd en geïnspireerd aan de slag te gaan.

De foto’s zijn gemaakt door Lianne van Cultuureducatie Zeeuws Vlaanderen. Het was de één na laatste les van een blok van vier lessen en een uitstapje naar het museum in Brugge. Nu al een geweldig leuke en succesvolle ervaring met een stel zeer gemotiveerde leerlingen waar iedereen met recht trots op kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *