Nieuw doek voor een briljant idee

Van het een komt het ander. Het werd weer eens tijd voor een schilderij waarmee ik mensen aan het denken kan zetten en het idee hiervoor besprong me gisterenavond laat. Te laat om er nog aan te beginnen en daarom was ik vandaag al weer vroeg in het atelier op een spieraam in elkaar te timmeren en doek op maat te knippen.

Een spieraam van 135 x 145 cm. Doek heb ik op rol en nietjes in overvloed. De beste raad is voorraad, zeg ik dan maar. Dan kun je gelijk iets gaan uitvoeren wat ik je kop zit en dat is een heel belangrijk deel van het het hele schilder proces.

Als je eerst moet wachten tot je materiaal kunt kopen loop je de kans dat je enthousiasme afneemt en uiteindelijk wegvloeit. Ik zet meteen het gewenste doekformaat in elkaar en dan ga ik me de rest van de dag bezig houden met schetsen en het idee uitwerken op papier. Vanavond moet de schets op doek staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *