Echte Mauve bij Via Mioni

Als ik de winkel van Paul binnenloop (ik was weer even in Breda) valt mijn oog gelijk op een mooi klein werkje met een prachtige klassieke lijst.

Van niemand minder dan Anton Mauve! Aangenaam verrast bekijk ik dit werkje, wat een studie blijkt te zijn. Maar toch. Dit is wel een heel geschikte omgeving voor mijn werk, kan ik concluderen. Een werk van Mauve kun je vrijwel alleen maar in musea en in boeken zien.

Echt heel gaaf om te zien. En dat voor die prijs! Het aangename van dit werkje is wel dat ik eerst geraakt was door de wijze van schilderen, de afbeelding en de gehele atmosfeer. Daarna zag ik pas van wie dit juweeltje was. Andersom was de verassing mogelijk nog groter geweest, of misschien ook niet. Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat dit paradijs van kunsten en antiek wel een heel mooie locatie is om permanent te exposeren. Ik kan dus zeggen dat ik met Mauve heb geƫxposeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *