Isi

Vandaag kwam er een reclame van Pot voorbij over een stoel die ik heel bijzonder mooi vind. Er zit nog een heel verhaal achter die stoel, maar wat voor mij nog belangrijker is is dat het schilderij ‘Isi in the sky (with diamonds) te zien is. Een stevig geschilderd werk met een fijn-geschilderde kern. Isi, Isilareina (Ineke) schittert hier op een dijk in Huissen met op de achtergrond de uiterwaarden. Het schilderij hangt bij Art Gallery Pot in de vaste collectie, maar is wel te koop.

Het herinnert me aan en fijne zomerse dag die ik met haar beleefde. Ik schilderde er dit schilderij van. Een combinatie van fijn-schilderwerk en rake stevige toetsen. Dat laatste beviel me toen zo goed dat ik daar verder mee had willen gaan, maar om de een of andere reden heb ik me steeds van experimenten afgehouden. Straks heb ik daar iets meer tijd voor en wil ik meer met een dergelijke combinatie gaan doen.

Voorjaarstentoonstelling bij Lokaal 54

Eindelijk kan de galerie weer gewoon bezocht worden na al het corona gelazer. Er komt zelfs weer een echte, officiële opening. Op 2 April om 15.00 u. Ik zie er naar uit om eindelijk weer eens collega’s en kunstliefhebbers te ontmoeten temidden van de Zeeuwse Kley en het werk van alle andere deelnemers aan deze tentoonstelling.

Bij Pot

Als even de tijd heb om door facebook te bladeren zie ik ineens iets voorbij komen wat mij wel heel bekend voorkomt. Een advertentie van Pot Interieur te Axel. Met aan de muur het schilderij ‘Isi in the sky’. Met een stoel van Giorgetti, een van mijn favoriete ontwerpers, op de voorgrond.

Isi in the sky with diamonds 120 x 140 cm. €2750,-

Bij Pot hangen permanent meer van mijn grotere werken. Isi in the sky is daar een van. Een van mijn top-werken met Ineke als model prominent op doek. Op de achtergrond de uiterwaarden van Huissen. Als je daar staat zie je links de beroemde brug over de Rijn bij Arnhem. Een machtig mooi gebied waar we toen in de nazomer genoten van het landschap en een heerlijk zonnetje. Landelijkheid ten top.

Klusjes en een Diva

Ze speelt toneel, schrijft boeken, was ooit een levend standbeeld, komt voor in films en ze stond laatst model voor het schilderij dat ik over haar maakte met de titel ‘De Diva’. We troffen elkaar bij de Galerie van Anne Mannaerts (Lokaal 54) toen ik mijn ‘Schelde schilderij’ af kwam leveren voor de komende najaarstentoonstelling. Verder ben ik vandaag vooral druk met klusjes (die niet konden wachten) en een nieuw kaas-snoepje voor Milou. Great succes.

Zeeuwse Kley

Ik neem je even mee naar de Boulevard van Schoonheid & Troost en naar Galerie Lokaal 54 aan de Nieuwstraat 54 te Terneuzen. Beiden liggen op en steenworp van elkaar.

Het gaat hier om al mijn schilderijen, tekeningen, teksten (en boekjes) over mijn Zeeuwse omgeving waar ik elke dag opnieuw weer inspiratie vind. Wandelen over de boulevard is nu niet alleen genieten van het machtig mooie uitzicht over de Schelde met haar drukke scheepvaart, maar nu ook een belevenis van Schoonheid & Troost.

Wandelen en lekker eten. Terneuzen begint steeds leuker te worden. Helaas wel met enorme bouwvervuiling op de achtergrond, maar dat zie je in elke stad. In het bovenstaande filmpje neem ik je mee op reis.

Boulevard van schoonheid en troost

Foto: Anka Anka

Vandaag gaat officieel de opening plaats vinden van een mooi kunsten initiatief in Zeeland. In mijn geval in Terneuzen. Maar ook in Zierikzee en Middelburg kun je terecht voor een Boulevard van schoonheid en troost. Mijn aandeel in dit initiatief is het schilderij ‘Zondagse kool’. Hier gefotografeerd door Anka Anka. Onze Zeeuws Vlaamse diva die ik eerder eens vastlegde in olieverf op doek.

Het originele schilderij is te zien (en te koop) bij Galerie Lokaal 54 aan de Nieuwstraat 54 in Terneuzen. Op een steenworp afstand van de Boulevard waar dit bord te zien is. Het maakt deel uit van de ‘Zeeuwse collectie’ die straks verder gaat onder de naam ‘Zeeuwse Kley’.

Dat is de noemer voor alle schilderijen die ik maak en heb gemaakt over mijn Zeeuwse omgeving. Die collectie is eveneens te zien bij Galerie Lokaal 54.

Zomerexpositie bij Galerie Sille

Foto: Galerie Sille

Toveren met strepen. 80 x 60 cm. Olieverf op potretlinnen. €2250,-

Een van de top-galeries in Nederland is Galerie Sille te Oudewater. Op dit moment loopt daar de zomertentoonstelling ‘Draai’, waar ook werk van mij te zien is zoals deze, ‘Draaipunt’.

Maar ook ‘Toveren met strepen’ is hier te zien (en te koop). Naast deze werken is er natuurlijk ook heel veel werk van andere kunstenaars te zien. Oudewater ligt midden in het ‘Groene hart’ van Nederland en heeft een heel mooi centrum waar je ideaal even rond kan slenteren, een terrasje kan pakken en kan winkelen. Nu al het corona gelazer voorbij lijkt te zijn, en we weer ouderwets mogen genieten van het leven, is dit wel een uitstekende plek om even naar toe te gaan.

Zomerexpositie bij Galerie Sille

Met twee schilderijen ben ik, naast vele andere kunstenaars, vertegenwoordigd op de zomerexpositie van Galerie Sille te Oudewater. Het schilderij hierboven is het themawerk voor de expositie met als titel ‘Draai’. De titel ven het schilderij is ‘Draaipunt’. De afmetingen zijn 95 x 145 cm. Olieverf op heel linnen.

Draaipunt

Het zal niemand ontgaan zijn hoe de politiek om wil gaan met kunst en cultuur. Minister Wiebes had nog nooit iemand zien staan juichen bij een kunstwerk, zei hij bij VPRO Zomergasten, afgelopen jaar. Dat zegt natuurlijk meer over zo’n politicus dan over de kunsten, maar het werd wel gezegd. Hiermee kwam haarfijn vast te staan hoe onze ‘volksvertegenwoordigers’ over kunst en cultuur denken. Het is het eerste wat weg kan als er bezuinigd moet worden.

‘Draaipunt’ is het moment dat de kunsten en de cultuur weer terug mogen keren op aarde. Ik stel me dit voor als het terugkeren naar een totaal verwoeste wereld. Hoog boven onze hoofden zweeft een ufo in de vorm van een draaimolen waar artiesten uit geslingerd worden om de schade op aarde te gaan herstellen. Ze worden ontvangen door een kleurrijke priester. Hij staat in dit schilderij symbool voor de roeping, en de culturele basis waaruit ooit alles werd opgebouwd. De rest moet je, als artiest en kunstenaar, zelf maar uitzoeken. Alles is verwoest. De culturele kerk en de tijd.

Dit is het andere schilderij wat ik vandaag heb afgeleverd bij de galerie. De titel is ‘Toveren met strepen’. De doekafmeting is 80 x 60 cm.

Toveren met strepen

Het is iets wat ik al redelijk vaak heb geschilderd. De toverschoentjes van Jennifer en haar zwart-witte streepjes kousen. Schilder-technisch en beeld-technisch gezien blijft me dit onderwerp wel boeien. Het zal daarom niet het laatste schilderij zijn wat ik aan dit onderwerp zal wijden.

Beide schilderijen zijn voorzien van een handgemaakte lijst die eveneens gesigneerd is. Van het transport van de schilderijen naar de galerie heb ik het onderstaande filmpje gemaakt.