De stoomboot

De laatste tijd ben ik nogal druk met een aantal dingen. Om te beginnen ben ik nog steeds aan het werk aan het altaar retabel voor Sinterklaas. Dat is een klus die t/m Oktober van dit jaar door zal gaan. Gisteren heb ik het linker paneel van het drieluik voltooid. de stoomboot op volle zee. Vandaag begin ik aan de voorbereidingen van het rechter paneel. Daar komt de Sint die over de daken gaat op te staan. Dat is nog een hele uitzoekerij waar ik ook nog foto’s voor moet maken en een stevige studie van geschikte daken en schoorstenen in de sneeuw.

Gisteren heb ik dus de laatste hand gelegd aan het linker paneel met de stoomboot. Dat is een best stevig geschilderd paneel geworden met veel detaillering op de boot zelf. Zo’n combinatie van werken in stevige toetsen en fijnschilderwerk vind ik prachtig. Voor die kleine details heb ik tegenwoordig een loep-brilletje. Net als dat van een diamantair. En zo voel ik me ook een beetje. Het is een juweel van een schilderijtje geworden. Op zich vrij klein van formaat voor mijn doen, maar dat heeft alles te maken met het totale formaat van het retabel. Dat wordt 3.5 M. hoog en 2.10 M. breed.

Intussen ben ik ook druk met het opzetten van een crowdfunding campagne, via Kickstart Voor de Kunst, voor de druk van het boekje over de drieling van Terhole. Dat moet in Mei uitkomen en daar moet nog heel veel voor gebeuren.

Daar moet eerst nog een heel leerzaam proces voor doorlopen worden om de actie ook echt succesvol te maken. De eigen pagina is al opgezet en moet nu afgemaakt worden.

Daarvoor komt straks ook nog een flyer die ik ook al aan het ontwerpen ben en ik ben bezig met het maken van een filmpje voor op de site van Voor de Kunst. Al met al kom ik tijd te kort, maar het is wel superleuk om dit allemaal mee te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *