Derde schilderij voor het Sinterklaas retabel bijna klaar

Het drieluik, dat deel uitmaakt van het gehele altaar retabel voor Sinterklaas, is bijna klaar. Het derde schilderij,’Sint over de daken’, moet nog wat verder afgewerkt worden op kleine details en dan zijn de drie werken voor het component ‘theater’ klaar. Dit deel van het retabel gaat over de feitelijke Sinterklaas viering. Een oeroud stukje volkstoneel met een mooi sprookjesachtig karakter. Dit deel zit het grootste deel van het jaar dichtgeklapt in het retabel. Pas als de Sint in het land is gaat het open en wordt het meer het domein van de kinderen. Achterop de panelen met de stoomboot en de Sint over de daken komt dan een schilderij over de processie te Bari.

Hoewel we hier in Hoek niet veel merken van het corona virus zijn we er wel van bewust en houden we rekening met alles waar we rekening mee moeten houden. Voor mij veranderde er niet zo veel. Ik ben er aan gewend om thuis te werken in het atelier en ik doe hooguit wat boodschappen bij onze dorpssuper. Maar die maatregelen hebben wel gevolgen voor exposities en natuurlijk het lanceren van de crowdfunding campagne voor het boekje. Dat wordt naar alle waarschijnlijkheid over deze periode heen getild. Dus maak ik maar weer eens lange dagen in het atelier en de moestuin. Moet ook gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *